Guide

Steg för steg-instruktioner för att komma igång

 1. I den vänstra menyn under rubriken “KANALER”, klickar du på “Fler kanaler…”.

 2. Här kan du antingen leta upp en aktie i scroll-listan eller använda sökfunktionen “Sök kanaler”.

 3. Om du till exempel vill diskutera trading, så skriver du helt enkelt in “trading” och väljer den typ av kanal som passar dig. Annars söker du på de bolag du är intresserad av att diskutera med andra.

 4. Klicka på kanalnamnet, så kommer du in i ett förhandsgranskningsläge av kanalen. Om du vill gå med i aktiekanalen så klickar du på den blå knappen “GÅ MED” längst ned på sidan.

Bra funktioner att känna till på den vänstra sidan

 1. Om du har gått in på en aktie och vill favoritmarkera den för att gruppera dina kanaler så klickar du på stjärnan bredvid kanalens namn.

  Klickar du på stjärnan så kommer den byta färg till gul och sparas som en av dina Favoriter – “FAVORITER”. Dina favoriter kommer du att att se högst upp på den vänstra sidan, så här ser det ut efter att du har lagt till en kanal som en favorit.

 2. Under “KANALER” samlas alla aktiekanaler som du har gått med i.

  Vill du gå ur en kanal så går du först in i kanalen och håller muspekaren över kanalnamnet, då dyker det upp en ikon med en exit pil längst ut till höger. Klicka på den för att lämna kanalen.

 3. Sedan kommer vi till “DIREKTMEDDELANDEN”, där du kan skriva privata meddelanden till andra användare. För att leta upp en person som du vill skriva något till klickar du på plustecknet.

  Vid nästa steg skriver du in användarnamnet för personen du vill skriva till och när du hittat användaren klickar du på “SKAPA” för att skapa en konversation med personen.

Högra sidan / menyn


 1. Trycker du på den översta knappen kan du söka efter inlägg i den aktiekanal du är inne i. Du kanske till exempel har ett svagt minne av att bolaget hade ett avtal med ett annat bolag, sök då på det andra bolagets namn och se om någon har skrivit om det tidigare.

 2. Här är medlemslistan där du kan se alla användare som är med i just den aktiekanalen.

 3. Här väljer du hur du vill ta emot dina notifikationer, både på datorn och i telefonen. En notis är till exempel när en användare taggar dig specifikt och vill dig meddela något, alternativt skriver till dig i ett privat meddelande.

 4. Här kan du se om någon använt @-funktionen för ditt namn/nick. Om du heter Nils och någon startar inlägget med “@Nils”, t.ex “@Nils Jag tycker att denna aktien borde…” så kommer alla dessa “Omnämningar” där någon använt ditt namn/nick att sparas här så att du kan enkelt gå tillbaka och se vad folk tidigare skrivit till dig i kanalen.

 5. Här samlas alla inlägg du ”Stjärnmarkerat” ni kan tänka er att ni bokmärker inlägget. Skriver någon något intressant som kan vara bra att spara så stjärnmarkera meddelandet!

 6. Sist men inte minst så har vi Stockaboos topplista. Här kan man se kanalerna som har mest aktivitet bland användarna

Övriga funktioner som är bra att känna till

 1. Här kan du välja om du ska visas som Online, Borta, Upptagen eller Osynlig.Här hittar du också “Mitt Konto” där du kan göra olika inställningar för ditt konto såsom byta din profilbild, ändra ditt lösenord eller ändra din e-postadress. Längst ner hittar du även knappen för att logga ut.

 2. Håller du musen över någons inlägg så dyker det upp ett kugghjul.

  Klickar man på kugghjulet får man upp den här menyn med flera olika funktioner.

  Här kan du redigera & ta bort dina inlägg, skapa en länk till just det inlägget som du sedan kan posta vart som helst på Stockaboo och även bokmärka inlägget ”Stjärnmarkera meddelande” som vi gick igenom tidigare. Knappen ”Reaktioner” kan du använda dig utav för att uttrycka dig genom emoji’s till exempel ge tummen upp på någons inlägg.